ONLY AVAILABLE IN DUTCH

Stand december 2017

Afgesproken normen voor zout

 

 afspraak

 realisatie

 norm zout

Brood

2010

1-1-2013

1,8% op ds ca. 1,0 g/100 g

 

 

 afspraak

 realisatie

 norm zout

Kaas

 

 

 

-Goudse kaas

2007

2010

-14%

-Goudse kaas 

2010

31-12-2015

-10%

 

 

 afspraak

 realisatie

 norm zout

Vleeswaren

2013

01-06-2015

 

Gekookte enkelvoudige vleeswaren

 

 

 

-Gegrild ontbijtspek

 

 

2,8 g/100 g

-Overige gekookte enkelvoudige vleeswaren

 

 

2,5 g/100 g

 

 

 

 

Gekookte samengestelde vleeswaren

 

 

2,4 g/100 g

 

 

 

 

Rauw samengestelde vleeswaren

 

 

 

-Filet americain

 

 

2,3 g/100 g

-Overige rauw samengestelde (snij)vleeswaren

 

 

3,2 g/100 g

 

 

 afspraak

 realisatie

 norm zout

Groenteconserven

 

 

 

-Groenteconserven (alle varianten)

 2011

2013

- 15 - 25%

-Sperziebonen, snijbonen

 2017

30-09-2018

0,34 g/100 g

-Tuinbonen

 2017

30-09-2018

0,30 g/100 g

-Mais

 2017

30-09-2018

0,28 g/100 g

-Jonge kapucijners

 2017

30-09-2018

0,34 g /100 g

-Doperwten, wortel, doperwten + wortel

 2017

30-09-2018

0,32 g/100g

-Champignons

 2017

30-11-2018

0,30 g/100 g

- Rode kool en rode kool met appel

 2017

30-11-2018

0,40 g/100 g

- Rode biet, alle varianten

 2017

30-11-2018

0,30 g/100 g

- Peulvruchten enkelvoudig

 2017

30-11-2018

0,30 g/100 g

- Witte bonen in tomatensaus

 2017

30-11-2018

0,70 g/100 g

- Bruine bonen recepturen

 2017

30-11-2018

0,40 g/100 g

- Peulvruchten overig recepturen

 2017

30-11-2018

0,55 g/100 g

 

 

afspraak

realisatie

norm zout 

Soepen

2014

31-12-2016

0,875 g/100 ml

 

 

 

 

Sauzen

2014

30-06-2017

 

-Rode sauzen/Ketchup

 

 

2,15 g/100 ml

-Rode sauzen/Currysaus

 

 

1,975 g/100 ml

-Maaltijdsauzen/Pastasauzen

 

 

1,275 g/100 ml

-Geëmulgeerde sauzen/Mayonaise, slasaus en fritessaus

 

 

geen

 

 

afspraak

realisatie

norm zout

Babyvoeding

2015

 

n.t.b.

 

 

afspraak

realisatie

norm zout 

Hartige droge snacks

2016

31-12-2018

 

- Aardappelchips naturel

 

 

1,20 g/100 g

- Aardappelchips paprika

 

 

1,40 g/100 g

- Stapelchips naturel

 

 

1,80 g/100 g

- Gecoate noten

 

 

2,10 g/100 g

- Noten en notenmixen

 

 

1,20 g/100 g

 

 

afspraak

realisatie

norm zout 

Vleesconserven

2016

1-6-2018

 

- Vleesproducten in opgiet

 

 

1,90 g/100 g
- Rookworst

 

 

2,23 g/100 g
- Ragoutachtigen

 

 

1,00 g/100 g
- Vleeswaren in blik

 

 

zie vleeswaren

 

 

afspraak

realisatie

norm zout 

 Vleesbereidingen en -producten

2016

31-12-2018

 

- (Rauwe)gehaktballen/soepballetjes

2016

31-12-2018

1,75 g/100 g

- Braadworst/verse worst /saucijzen

2016

31-12-2018

1,55 g/100 g

- Gekruide vleesreepjes

2016

31-12-2018

1,10 g/100 g

- Slavink/rundervink/blinde vink

2016

31-12-2018

1,28 g/100 g

- Gegaarde/gepaneerde kip

2016

31-12-2018

1,29 g/100 g

- Rauwe hamburgers

2017

01-07-2019

1,43 g/100 g

- Gegaarde hamburgers

2017

01-07-2019

2,19 g/100 g

 

 

afspraak

realisatie

norm zout 

KANT- EN KLAARMAALTIJDEN

 

 

 

Italiaanse maaltijden

2016

 

 

- Pastamaaltijden saus met kaas

 

31-12-2018

0,675 g/100 g
- Pastamaaltijden saus obv tomaat, overig

 

31-12-2018

0,675 g/100 g
- Lasagne

 

31-12-2019

0,850 g/100 g
Oosterse maaltijden

 

 

 
- Maaltijden één zetmeelcomponent

 

31-12-2018

1,01 g/100 g
- Meerdere componenten/saus obv tomaat, vet

 

31-12-2018

0,863 g/100 g
- Meerdere componenten/saus obv ketjap

 

31-12-2019

0,885 g/100 g

Afgesproken normen voor verzadigd vet

 

Afspraak

realisatie

norm verzadigd vet

Vleeswaren

2013

01-06-2015

 

-Gebraden gehakt

 

 

9,75 g/100 g

-Grillworst

 

 

9,7 g/100 g

-Leverkaas/Berliner

 

 

11,1 g/100 g

-Paté

 

 

11,85 g/100 g

-Rookworst (m.u.v. mager)

 

 

10,55 g/100 g

-Boterhamworst

 

 

10,2 g/100 g

-Gekookte worst

 

 

10,8 g/100 g

-Leverworst/hausmacher

 

 

9,0 g/100 g

-Smeerleverworst

 

 

10,35 g/100 g

 

 

afspraak

realisatie

norm verzadigd vet

Koek en Gebak

2016

31-12-2017

 

- Margarinecake

 

 

9,0 g/100 g

 

 

Afspraak 

realisatie

norm verzadigd vet

KANT- EN KLAARMAALTIJDEN      

Italiaanse maaltijden

2016    

- Pastamaaltijden saus met kaas

  31-12-2018 3,1 g/100 g

- Pastamaaltijden saus obv tomaat, overig

  31-12-2018 1,8 g/100 g
- Lasagne   31-12-2019 2,7 g/100 g

Oosterse maaltijden

2016    

- Maaltijden één zetmeelcomponent

  31-12-2018 1,1 g/100 g
- Meerdere componenten/saus obv vet   31-12-2018 2,5 g/100 g

- Meerdere componenten/saus obv tomaat of ketjap

  31-12-2018 1,8 g/100 g

 

Afgesproken normen voor Suikers

 

 

Afspraak 

realisatie

norm suikers

Frisdranken

2015

31-12-2020

-10% inname

 

 

 

 

Zuiveltoetjes (betreft toegevoegd suiker)

2015

 

 

-Yoghurt en kwark

 

31-12-2017

11,6 g/100 g

-Vla (basis)

 

31-12-2017

6,3 g/100 g

-Vla – Specialties

 

31-12-2017

9,4 g/100 g

-Pudding en Mousse

 

30-06-2018

18,2 g/100 g

-Zuiveldranken

 

31-12-2017

8,0 g/100 g

 

 

 

 

Babyvoeding

2015

 

ntb

       

Groenteconserven

     

- Zomergroenten (betreft toegevoegd suiker)

2017

30-09-2018

0 g/100 g

- Rode kool

2017

30-11-2018

6,5 g/100 g

- Rode kool met appel

2017

30-11-2018

9,7 g/100 g

- Rode biet, alle varianten

2017

30-11-2018

5,8 g/100 g

- Peulvruchten enkelvoudig

2017

30-11-2018

0 g/100 g

- Witte bonen in tomatensaus

2017

30-11-2018

4,6 g/100 g

- Bruine bonen recepturen

2017

30-11-2018

1,1 g/100 g

- Peulvruchten overig recepturen

2017

30-11-2018

3,9 g/100 g

Appelmoes

2017

30-11-2018

15 g/100 g