ONLY AVAILABLE IN DUTCH
Stand december 2017
Afgesproken normen voor zout
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Brood |
2010 |
1-1-2013 |
1,8% op ds ca. 1,0 g/100 g |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Kaas |
|
|
|
|
-Goudse kaas |
2007 |
2010 |
-14% |
|
-Goudse kaas |
2010 |
31-12-2015 |
-10% |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Vleeswaren |
2013 |
01-06-2015 |
|
|
Gekookte enkelvoudige vleeswaren |
|
|
|
|
-Gegrild ontbijtspek |
|
|
2,8 g/100 g |
|
-Overige gekookte enkelvoudige vleeswaren |
|
|
2,5 g/100 g |
|
|
|
|
|
|
Gekookte samengestelde vleeswaren |
|
|
2,4 g/100 g |
|
|
|
|
|
|
Rauw samengestelde vleeswaren |
|
|
|
|
-Filet americain |
|
|
2,3 g/100 g |
|
-Overige rauw samengestelde (snij)vleeswaren |
|
|
3,2 g/100 g |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Groenteconserven |
|
|
|
|
-Groenteconserven (alle varianten) |
2011 |
2013 |
- 15 - 25% |
|
-Sperziebonen, snijbonen |
2017 |
30-09-2018 |
0,34 g/100 g |
|
-Tuinbonen |
2017 |
30-09-2018 |
0,30 g/100 g |
|
-Mais |
2017 |
30-09-2018 |
0,28 g/100 g |
|
-Jonge kapucijners |
2017 |
30-09-2018 |
0,34 g /100 g |
|
-Doperwten, wortel, doperwten + wortel |
2017 |
30-09-2018 |
0,32 g/100g |
|
-Champignons |
2017 |
30-11-2018 |
0,30 g/100 g |
|
- Rode kool en rode kool met appel |
2017 |
30-11-2018 |
0,40 g/100 g |
|
- Rode biet, alle varianten |
2017 |
30-11-2018 |
0,30 g/100 g |
|
- Peulvruchten enkelvoudig |
2017 |
30-11-2018 |
0,30 g/100 g |
|
- Witte bonen in tomatensaus |
2017 |
30-11-2018 |
0,70 g/100 g |
|
- Bruine bonen recepturen |
2017 |
30-11-2018 |
0,40 g/100 g |
|
- Peulvruchten overig recepturen |
2017 |
30-11-2018 |
0,55 g/100 g |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Soepen |
2014 |
31-12-2016 |
0,875 g/100 ml |
|
|
|
|
|
|
Sauzen |
2014 |
30-06-2017 |
|
|
-Rode sauzen/Ketchup |
|
|
2,15 g/100 ml |
|
-Rode sauzen/Currysaus |
|
|
1,975 g/100 ml |
|
-Maaltijdsauzen/Pastasauzen |
|
|
1,275 g/100 ml |
|
-Geëmulgeerde sauzen/Mayonaise, slasaus en fritessaus |
|
|
geen |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Babyvoeding |
2015 |
|
n.t.b. |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Hartige droge snacks |
2016 |
31-12-2018 |
|
|
- Aardappelchips naturel |
|
|
1,20 g/100 g |
| - Aardappelchips paprika |
|
|
1,40 g/100 g |
| - Stapelchips naturel |
|
|
1,80 g/100 g |
| - Gecoate noten |
|
|
2,10 g/100 g |
| - Noten en notenmixen |
|
|
1,20 g/100 g |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
| Vleesconserven |
2016 |
1-6-2018 |
|
| - Vleesproducten in opgiet |
|
|
1,90 g/100 g |
| - Rookworst |
|
|
2,23 g/100 g |
| - Ragoutachtigen |
|
|
1,00 g/100 g |
| - Vleeswaren in blik |
|
|
zie vleeswaren |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
|
Vleesbereidingen en -producten |
2016 |
31-12-2018 |
|
|
- (Rauwe)gehaktballen/soepballetjes |
2016 |
31-12-2018 |
1,75 g/100 g |
| - Braadworst/verse worst /saucijzen |
2016 |
31-12-2018 |
1,55 g/100 g |
| - Gekruide vleesreepjes |
2016 |
31-12-2018 |
1,10 g/100 g |
| - Slavink/rundervink/blinde vink |
2016 |
31-12-2018 |
1,28 g/100 g |
| - Gegaarde/gepaneerde kip |
2016 |
31-12-2018 |
1,29 g/100 g |
|
- Rauwe hamburgers |
2017 |
01-07-2019 |
1,43 g/100 g |
|
- Gegaarde hamburgers |
2017 |
01-07-2019 |
2,19 g/100 g |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm zout |
|---|---|---|---|
| KANT- EN KLAARMAALTIJDEN |
|
|
|
|
Italiaanse maaltijden |
2016 |
|
|
|
- Pastamaaltijden saus met kaas |
|
31-12-2018 |
0,675 g/100 g |
| - Pastamaaltijden saus obv tomaat, overig |
|
31-12-2018 |
0,675 g/100 g |
| - Lasagne |
|
31-12-2019 |
0,850 g/100 g |
| Oosterse maaltijden |
|
|
|
| - Maaltijden één zetmeelcomponent |
|
31-12-2018 |
1,01 g/100 g |
| - Meerdere componenten/saus obv tomaat, vet |
|
31-12-2018 |
0,863 g/100 g |
| - Meerdere componenten/saus obv ketjap |
|
31-12-2019 |
0,885 g/100 g |
Afgesproken normen voor verzadigd vet
|
|
Afspraak |
realisatie |
norm verzadigd vet |
|---|---|---|---|
|
Vleeswaren |
2013 |
01-06-2015 |
|
|
-Gebraden gehakt |
|
|
9,75 g/100 g |
|
-Grillworst |
|
|
9,7 g/100 g |
|
-Leverkaas/Berliner |
|
|
11,1 g/100 g |
|
-Paté |
|
|
11,85 g/100 g |
|
-Rookworst (m.u.v. mager) |
|
|
10,55 g/100 g |
|
-Boterhamworst |
|
|
10,2 g/100 g |
|
-Gekookte worst |
|
|
10,8 g/100 g |
|
-Leverworst/hausmacher |
|
|
9,0 g/100 g |
|
-Smeerleverworst |
|
|
10,35 g/100 g |
|
|
afspraak |
realisatie |
norm verzadigd vet |
|---|---|---|---|
| Koek en Gebak |
2016 |
31-12-2017 |
|
| - Margarinecake |
|
|
9,0 g/100 g |
|
|
Afspraak |
realisatie |
norm verzadigd vet |
|---|---|---|---|
| KANT- EN KLAARMAALTIJDEN | |||
|
Italiaanse maaltijden |
2016 | ||
|
- Pastamaaltijden saus met kaas |
31-12-2018 | 3,1 g/100 g | |
|
- Pastamaaltijden saus obv tomaat, overig |
31-12-2018 | 1,8 g/100 g | |
| - Lasagne | 31-12-2019 | 2,7 g/100 g | |
|
Oosterse maaltijden |
2016 | ||
|
- Maaltijden één zetmeelcomponent |
31-12-2018 | 1,1 g/100 g | |
| - Meerdere componenten/saus obv vet | 31-12-2018 | 2,5 g/100 g | |
|
- Meerdere componenten/saus obv tomaat of ketjap |
31-12-2018 | 1,8 g/100 g |
Afgesproken normen voor Suikers
|
|
Afspraak |
realisatie |
norm suikers |
|---|---|---|---|
|
Frisdranken |
2015 |
31-12-2020 |
-10% inname |
|
|
|
|
|
|
Zuiveltoetjes (betreft toegevoegd suiker) |
2015 |
|
|
|
-Yoghurt en kwark |
|
31-12-2017 |
11,6 g/100 g |
|
-Vla (basis) |
|
31-12-2017 |
6,3 g/100 g |
|
-Vla – Specialties |
|
31-12-2017 |
9,4 g/100 g |
|
-Pudding en Mousse |
|
30-06-2018 |
18,2 g/100 g |
|
-Zuiveldranken |
|
31-12-2017 |
8,0 g/100 g |
|
|
|
|
|
|
Babyvoeding |
2015 |
|
ntb |
|
Groenteconserven |
|||
|
- Zomergroenten (betreft toegevoegd suiker) |
2017 |
30-09-2018 |
0 g/100 g |
|
- Rode kool |
2017 |
30-11-2018 |
6,5 g/100 g |
|
- Rode kool met appel |
2017 |
30-11-2018 |
9,7 g/100 g |
|
- Rode biet, alle varianten |
2017 |
30-11-2018 |
5,8 g/100 g |
|
- Peulvruchten enkelvoudig |
2017 |
30-11-2018 |
0 g/100 g |
|
- Witte bonen in tomatensaus |
2017 |
30-11-2018 |
4,6 g/100 g |
|
- Bruine bonen recepturen |
2017 |
30-11-2018 |
1,1 g/100 g |
|
- Peulvruchten overig recepturen |
2017 |
30-11-2018 |
3,9 g/100 g |
|
Appelmoes |
2017 |
30-11-2018 |
15 g/100 g |